Tello tri puta pogađao, sva tri puta na asistenciju Messija
Katalonci uvjerljivi

Katalonci s 4:1 savladali Levante

Tello tri puta pogađao, sva tri puta na asistenciju Messija

E. Škorić

Nogometaši Barcelone slavili su u gostima kod Levantea u prvom susretu četvrtfinala Kupa kralja s 4:1...

Barcelona je u Valenciji došla do pobjede nad Levanteom i tako se primakla polufinalu španskog Kupa kralja. Barca je igrala bez nekolicine bitnih igrača kao što su Iniesta i Neymar, ali je Lionel Messi igrao od prve minute.

Domaći su poveli u 31. minuti. Ubačena je lopta iz prekida s lijeve strane u kazneni prostor Barce, Marokanac Nabil El Zhar tukao nogom s 10-ak metara, Pinto je prvo odbranio, no iz drugog pokušaja domaći ljevokrilni nogometaš zabija za 1:0.

Iskusni igrač Levantea Juanfran je u 53. minuti donio Barci izjednačenje. Cristian Tello je iskosa s lijeve strane prizemno gađao, Javi Jimenez je odbranio, Juanfran nesretno loptu poslao u vlastitu mrežu.

Samo sedma minuta kasnije, Barca je došla do potpunog preokreta. Sjajna lopta Messija za Tella, ovaj se ubacio u šesnaesterac Levantea i topovskim udarcem postigao gol za 2:1, a onda u 81. minuti, opet na asistenciju Messija, Katlaonce otisnuo u polufinale, makar za sedam dana igrali uzvrat na Nou Campu... Sjajni Tello je zabio hat-trick u 87. minuti. Asistent? Messi, naravno.

Na dobrom putu da izbori polufinale je Real Sociedad, koji je u San Sebastianu sa 3:1 savladao Racing Santander. Mikel Gonzalez je pogađao u 4. i 33. minuti, Carlos Vela u 62. minuti, a na drugoj strani Mamadou Kone u 83. minuti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kup kralja, četvrtfinale, prva utakmica:
Levante - Barcelona 1:4 (El Zhar 31/ Juanfran 53 - ag, Tello 60, 81, 86)
Sociedad - Racing 3:1 (Gonzalez 4, 33, Vela 62/ Kone 83)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.