Tenzije traju: De Laurentiis odgovorio Higuainu
Foto: EPA

"Izdajnik bez kulture"

Tenzije traju: De Laurentiis odgovorio Higuainu

U Napoliju se ni danas ne mogu pomiriti sa odlaskom Gonzala Higuaina u Juventus. 

Higuain je 'ulje na vatru' dodatno dolio kada je nedavno u meču polufinala Kupa Italije između ove dvije momčadi postigao gol i potom uperio prst prema Napolijevom predsjedniku Aureliju De Laurentiisu.

Pri tom činu Higuain je navodno izgovorio riječi: "Ti si kriv za ovo", želeći da pred svima na Sao Paolu iskaže stav kako je upravo zbog De Laurentiisa otišao u Juventus, a sada je stigao odgovor i od predsjednika Napolija. 

"Može da pokaže prstom prema meni i tako pokuša da se opravda, ali navijači nisu glupi. Savršeno razumiju situaciju", prokomentarisao je De Laurentiis potez Higuaina, te dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ako ste osoba dobrog ukusa ne izdajete tim za koji ste igrali i gdje ste stekli međunarodnu afirmaciju, tako što odete u velikog rivala. Nema to veze ni sa predsjednikom, ni sa bratom igrača, mislim da je to samo nedostatak kulture", kaže predsjednik Napolija. 

U prošlosti Higuain je često isticao kako je u Napoliju bio nezadovoljan jer klub nema ambicija i da De Laurentiis ne čini ništa kako bi podigao kvalitet tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi