"Ter Stegen je najbolji golman svijeta"
Foto: EPA

Lucas Digne hvali kolegu

"Ter Stegen je najbolji golman svijeta"

M. Šljivak

"Marc-Andre ter Stegen je najbolji golman svijeta".

Tako barem tvrdi defanzivac Barcelone Lucas Digne koji je iznio salve pohvala na račun njemačkog golmana koji ove sezone brani zaista sjajno u redovima katalonskog tima.

"Ter Stegen je trenutno najbolji golman svijeta. Brani čudesno i smatram da trenutno  nema boljeg golmana od njega",rekao je Digne za španske medije.

Nijemac je ove sezone zaista bolji nego ikad. U 17 utakmica primio je samo pet golova i sa pravom se svrstava među najbolje u ovom trenutku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovaj 25-godišnji golman je u Barcu stigao 2014. godine. Dugo je bio rezerva Claudiju Bravu, ali od odlaska Čileanca u Manchester City, preuzima ulogu prvog golmana gdje je trenutno nezamjenjiv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi