Ter Stegenu novi ugovor uz nevjerovatnu klauzulu
Foto: EPA

Sloboda košta 180 miliona eura

Ter Stegenu novi ugovor uz nevjerovatnu klauzulu

M. Šljivak

Njemački golman Marc-Andre ter Stegen (25) potpisao je novi petogodišnji ugovor s Barcelonom.

Ovaj 25-godišnji čuvar mreže danas je produžio saradnju s katalonskim velikanom za pet godina i na Nou Campu će ostati do ljeta 2022. godine.

Klauzula u ugovoru je zaista ogromna. Svi oni koji ga eventualno budu željeli u svojim redovima, Barci će morati da isplate nevjerovatnih 180 miliona eura.

Ter Stegen je član Barcelone postao u ljeto 2014. godine. Ipak, u klubu je uglavnom bio rezerva Claudiju Bravu i šansu je dobijao u Kup utakmicama, te Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Odlaskom Čileanca iz kluba prošle godine, Ter Stegen je preuzeo mjesto prvog golmana i ove sezone je nastupio u 46 utakmica. Primio je 47 golova, a 17 puta je uspio sačuvati mrežu.

Prije Barce nosio je dres Borussije iz Monchengladbacha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi