Tereku pripao derbi začelja, Spartak i Dinamo sigurni

Premier liga Rusije

Tereku pripao derbi začelja, Spartak i Dinamo sigurni

Današnjim mečevima kompletirano je devetnaesto kolo Premijer lige Rusije.

Terek je u Groznom savladao Tomsk rezultatom 2:0 u derbiju začelja ruske Premier lige. Domaći su vodili nakon dvadeset minuta igre golom Bokilije, a konačnih 2:0 postavio je Ailton iz penala u posljednjem minutu utakmice. Gosti su kraj utakmice dočekali sa devet igrača pošto su isključeni Kisenkov u 74., odnosno Vasek u posljednjem minutu utakmice.

Dinamo iz Moskve opravdao je ulogu favorita protiv Amkara iz Perma. Moskovljani su slavili rezultatom 2:0, a pogotke je postigao Nijemac Kevin Kuranyi.

Trijmfom na gostujućem terenu nad Rostovom Spartak iz Moskve ostao je u korak sa vodećim dvojcem Lokomotiv – Zenit. Spartak je trijumfovao minimalnim rezultatom uz pogodak Warisa dva minuta prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.