Foto: EPA

Roberto Martinez nakon meča

"Teren je bio ispod nivoa, ali mi smo pobjednički tim"

M. Šljivak

Reprezentacija Belgije pobijedila je večeras na Grbavici selekciju BiH sa 4:3 i na taj način je ugasila svaku nadu našoj selekciji za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Selektor Crvenih đavola Roberto Martinez zadovoljan je trijumfom kojeg je njegov tim ostvario. Ističe da su pokazali da su pobjednički tim usprkos teškom terenu.

"Teren je bio ispod svakog nivoa. Dobro smo ušli u meč, imali smo kontrolu nad igrom. Povreda Fellainija nas je poremetila i izgubili smo fokus. Pokazali smo potom nevjerovatan karakter i nismo odustali. Na tom terenu nije bilo moguće odigrati nikakvu taktiku. Želimo pobjeđivati i dalje i ovo je bio pravi test", istakao je Martinez, te je dodao:

"Postigli smo četiri gola, a mogli smo postići još barem toliko. Odbrana je bila dobro postavljena, iako smo napravili određene greške. Teren je bio jako težak i izazovan. Danas je pobijedio timski duh, a ne taktika. Teren i vrijeme su nam dodatno otežali, ali pobjednička želja i posvećenost su nam najbitniji", rekao je Martinez.

Istakao je i da je jako bitno što je nastavljena serija pobjeda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Bitno je da smo nastavili seriju pobjeda. Iz utakmice u utakmicu moramo imati ovakav pristup. Danas je teren bio izazov, ali igrači se nisu predavali zbog tog pobjedničkog mentaliteta i to mi je jako bitno", dodao je belgijski selektor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti