Foto: EPA

Emotivni Terry se govorom oprostio od Stamford Bridgea

Terry kroz suze: Sve ste mi dali, podizali me kada bih padao

Legendarnog kapitena Chelseaja su potpuno savladale emocije prilikom njegovog oproštajnog govora nakon zadnje ovosezonske utakmice na Stamford Bridgeu.

Terry je nedavno najavio da od naredne sezone više neće biti igrač Chelseaja, a nakon nedjeljne pobjede svoje ekipe nad Sunderlandom, Chelseaju je uručen trofej prvaka Premier lige. Iskusni štoper je iskoristio priliku da se prigodnim govorom oprosti od kluba, ali i navijača na Stamford Bridgeu.

Dugogodišnji kapiten Chelseaja je uzeo mikrofon, a zatim je, nekako, kroz suze uspio održati emotivan govor, poručivši na kraju da će se vratiti na Stamford Bridge, ali ovoga puta kao navijač.

"Danas je, bez sumnje, jedan od najtežih dana u mom životu. Imao sam mnogo sreće da surađujem sa nekim nevjerovatnim trenerima i igračima tokom svoje karijere. Jako sam zahvalan svakom od vas", rekao je Terry, pa nastavio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Mislim da se svi moramo zahvaliti Romanu Abramovichu. Ja se lično želim zahvaliti njemu i upravnom odboru, on je za mene, bez sumnje, najbolji vlasnik u svijetu fudbala...Želio bih se zahvaliti svojoj supruzi i djeci zbog njihove potpore na ovom nevjerovatnom putovanju koje sam imao. Hvala vam, volim vas."

"Na kraju, želim se zahvaliti i vama, navijačima. Vi ste najbolji navijači na svijetu, u to nema sumnje. Sve ste mi dali. Od svoje 14. godine kada sam potpisao, podizali ste me kada sam padao, pjevali ste moje ime kada sam loše igrao i kada bih vas razočarao. Nikada vam neću moći dovoljno zahvaliti...Jednog dana ću se vratiti ovdje, kao navijač...Hvala vam iz dubine duše. Sve vas volim", rekao je za kraj uplakani John Terry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije