Terry: Želim da me pamte kao dobrog fudbalera

Svjestan je da nije previše omiljen

Terry: Želim da me pamte kao dobrog fudbalera

Kapiten Chelseaja John Terry izjavio je da bi želio ostati upamćen kao dobar fudbaler, nakon što okonča svoju bogatu karijeru.

Terry je svjestan da nije toliko omiljen među navijačima suparničkih timova, ali općenito ljubitelja fudbala. Sportskoj javnosti je Terry ostao u pamćenju zbog kontroverznog života van terena, ali i po rasističkom ispadu iz 2012. godine, kada ga je FA optužio da je vrijeđao Antona Ferdinanda na rasnoj osnovi.

"Siguran sam da bi me navijači suparničkih klubova voljeli da sam njihov igrač, jer sam jedan od onih koji daju sve za postizanje scog cilja. Navikao sam da uz to idu kritike. Dobijam ih mnogo i u Engleskoj, ali i širom Evrope", rekao je Terry, koji je potom dodao:

"Nadam se da neću biti omražen kada okačim kopačke o klin. Želim da me upamte kao dobrog fudbalera i nekoga ko je dao sve za svoj klub".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je u poznim igračkim godinama (34), Terry je i dalje jedan od najvažnijih fudbalera Chelseaja, sa kojim se prošle sezone okitio titulom prvaka Engleske.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.