Teške optužbe na račun Zlatana Ibrahimovića

Šveđanin se dopingirao?

Teške optužbe na račun Zlatana Ibrahimovića

Teške optužbe na račun Zlatana Ibrahimovića iznio je bivši švedski atletski trener Ulf Karlsson. 

Karlsson je skrenuo pažnju javnosti nakon što je izjavio da je Ibrahimović bio pod dopingom dok je nastupao za Juventus, a takve optužbe bi mogle imati značajnije posljedice. Ako ne za Ibrahimovića, onda za Karlssona koji je u javnost izašao bez dokaza. 

"Zlatan je zajedno sa Ekdalom bio oslobođen testova za razliku od pojedinih sportaša. Dobio je čak deset kilograma mišića u šest mjeseci u Juventusu, a to je moguće u tako kratkom roku. A Albin Ekdal u istom vremenskom periodu je dobio osam kilograma. Imali su doktora koji je prethodno suspendovan na 22 mjeseca", izjavio je Ulf Karlsson.

Nije dugo trebalo čekati da reaguju iz švedskog saveza. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Reći takvo nešto bez dokaza je vrlo iznenađujuće. Ne želimo nagađati zašto je Karlsson to rekao, ali zvuči kao potpuni apsurd", stoji u saopštenju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi