Teško da će Granit Xhaka ikada lakše postići gol
Foto: EPA

Švicarac kaznio užasnu grešku golmana Mađarske

Teško da će Granit Xhaka ikada lakše postići gol

Švicarska je u okviru Grupe B kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ugostila Mađarsku i slavila laganu pobjedu rezultatom 5:2.

Izabranici Vladimira Petkovića su kontrolisali utakmicu od samog početka, a do vodstva su došli u 18. minuti preko Granita Xhake.

Međutim, 25-godišnji veznjak Arsenala se nije morao previše namučiti kako bi došao do gola jer je mađarski čuvar mreže napravio veliku grešku, a Xhaki je ostalo samo da pospremi loptu u gol.

Golman Mađarske Peter Gulacsi je, vjerovatno, želio ispucati jednu povratnu loptu, ali se u ključnom trenutku pokliznuo i pao, te na taj način omogućio Xhaki da postigne lagan pogodak.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Švicarci su i nakon vodećeg gola nastavili sa ofanzivnom igrom, pa su do poluvremena već vodili rezultatom 3:0, da bi u 49. minuti Zuber pogodio za 4:0. Mađari su potom uspjeli umanjiti prednost domaćina golom Guzmicsa, ali je Lichsteiner u 83. minuti pogodio za 5:1. Šest minuta kasnije Mađarska uspijeva doći i do drugog gola za konačnih 5:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi