Tevez iskreno rekao šta misli o kineskoj ligi

Nekadašnji napadač Boce Juniors

Tevez iskreno rekao šta misli o kineskoj ligi

Napadač kineske ekipe Shanghai Shenhua i drugi najpolaćeniji fudbaler svijeta Carlos Tevez smatra da kineska liga još dugo vremena neće biti ni blizu najjačih evropskih.

On je u januaru mjesecu prešao iz Boce u kinesku Super ligu te je postao drugi najplaćeniji fudbnaler na svijetu (prvi je Lavezzi), ali očito da nije previše impresioniran fudbalom koji se igra u Kini.

"Ne mislim da će kineska liga biti u mogućnosti da se takmiči sa najjačim evropskim ligama. Čak i da ovdje dođu najbolji fudbaleri svijeta, ništa se ne bi promijenilo. Lokalni fudbal je potpuno drugačiji, kao i navijači", rekao je Tevez pa nastavio:

"U narednih 50 godina kineski fudbal neće dostići nivo evropskog".

Podsjetimo, Tevez sedmično zarađuje nestvarnih 720.000 eura, a od dolaska u Kinu postigao je samo jedan pogodak i to sa penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije