Tevez: Ne razmišljam o povratku, fenomen sam u Shanghaiju

Argentinski napadač o povratku u Argentinu

Tevez: Ne razmišljam o povratku, fenomen sam u Shanghaiju

D. Rakanović

Argentinski napadač Carlos Tevez priznao je da je sretan u Kini. 

Ovaj 33-godišnji napadač napustio je u januaru Bocu i prešao u Shanghai Snehnuai. Na deset utakmica postigao je dva pogotka, a upisao je i četiri asistencije.

Spekuliše se da bi se Tevez mogao vratiti u Bocu, čak je i predsjednik argentinskog kluba Daniel Angelici u nekoliko navrata spomenuo da bi se Tevez moga vratiti, ali ovaj napadač poručuje da je sretan u Kini. 

"Ne razmišljam o povratku, fenomen sam u Shanghaiju. Mogu mirno da ostanem još jednu godinu u Kini, imam ugovor a onda ću vidjeti šta ću uraditi slijedeće. Nisam ništa odlučio, povratak u Argentinu mi je uvijek u mislima, ali želim uživati u vremenu koje provodim u Kini, a poslije ću sjesti i razgovarati sa porodicom o budućnosti", rekao je Tevez i dodao da se muči da donese odluku da se vrati u domovinu.

"Jedan dan se probudim i kažem sebi vraćam se u Bocu, a opet drugi dan kažem ne. U glavi mi je haos, tako razmišljam", rekao je Tevez.

 Napadač je priznao da bi povratak u Argentinu povećao njegove šanse da nastupi za reprezentaciju na Mundijalu 2018. godine u Rusiji. 

"Budimo realni, igranjem u Kini nemam nikakve šanse da odem na Mundijal, a ako se vratim u Argentinu šanse su mi veće", zaključio je Tevez

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi