Tevez: Novac nije glavni razlog mog odlaska u Kinu

Objasnio zbog čega je otišao iz Boce

Tevez: Novac nije glavni razlog mog odlaska u Kinu

Argentinski napadač Carlos Tevez ove zime je postao novi fudbaler kineskog Shanghaija, u koji je stigao iz Boce.

Inostrani mediji su tada napisali da će njegova sedmična plata biti nevjerovatnih 720.000 eura, da bi se potom pojavila vijest da će zapravo zarađivati dvostruko manje.

Bilo kako bilo, jasno je da će Tevez biti vrtoglavo plaćen za dvije godine ugovora sa Kinezima, a u izjavi za tamošnje medije otkrio je zbog čega se odlučio baš za dolazak u ovu zemlju. Navodno, novac nije bio presudan...

"Navijačima Boce zahvaljujem za svu ljubav i podršku koju su mi pružali dok sam igrao u njihovom klubu. Odluka da odem bila je teška. Boca je klub koji volim i teško mi je što više nisam igrač tog kluba", započeo je Tevez, te nastavio:

"Donio sam odluku da svoju karijeru nastavim u Kini. Transfer u Shanghai sam prihvatio zbog različitih životnih okolnosti, a novac nje glavni razlog. Veoma je naporno svakog dana osjećati pritisak kakav osjećaju fudbaleri Boce Juniors. Želio sam se malo odmoriti od toga".

Carlos Tevez (32) je prilikom povratka u Bocu Juniors iz Juventusa poručio da će u ovom klubu završiti svoju karijeru, a čini se da je na ovaj način pogazio svoju riječ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi