Težak, ali bezbolan poraz Sušićevog Alanyaspora

Turska Super liga

Težak, ali bezbolan poraz Sušićevog Alanyaspora

Ekipa Alanyaspora, koju sa klupe predvodi bivši bh. selektor Safet Sušić, doživjela je večeras ubjedljiv poraz u 32. kolu turske Super lige.

Bolji od Alanyje bio je Akhisar, koji je na svom terenu slavio sa 3:0. Strijelci za pobjedničku ekipu su bili Lopes u 11., Cikellashi u 69. i Hurmaci u 84. minuti.

Ovaj poraz će za Sušića i njegove igrače ipak biti bezbolan, s obzirom da je opstanak u ligi matematički osiguran još prije nekoliko kola, a to je bio i glavni zadatak za ovu sezonu.

U drugoj utakmici današnjeg programa, Fenerbahče je kao gost savladao Genclerbirligi sa 2:1 iako je na poluvremenu gubio sa 1:0. Strijelac oba gola za goste bio je Van Persie, koji je tako vratio Fener na treće mjese ispred Galatasaraya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi