Težak poraz Rossonera od Olympiacosa
Foto: EPA

Grčki velikan bolji od italijanskog

Težak poraz Rossonera od Olympiacosa

M. Šljivak

Fudbaleri Milana poraženi su 3:0 od grčkog Olympiacosa u susretu Internacionalnog kupa šampiona.

Grčki velikan potpuno je razbio Rossonere u ovom susretu. Iako je tim Filippa Inzaghija prvi prijetio preko El Shaarawyja, Olympiacos je dominirao u ostatku prvog poluvremena.

Alejandro Dominguez je u 16. minuti sjajno pogodio za prednost grčkog tima od 1:0, a Rossoneri su imali i sreće, jer je Olympiacos promašio još nekoliko odličnih prilika. 

Na odmor se otišlo minimalnim vodstvom grčkog tima, a u nastavku je viđena zaista odlična fudbalska predstava s velikim brojem prilika na obje strane. Ipak, tim iz Pireja je s dva gola u drugom dijelu potopio nade Milana

Papazoglou je u 49. minuti susreta povećao prednost na 2:0, da bi konačan rezultat susreta postavio Bouchalakis, fantastičnim pogotkom za 3:0 u 78. minuti susreta.

Internacionalni kup:

Potražite više informacija na temu Super League:

Olympiacos - Milan 3:0 (Dominguez 16, Papazoglu 49', Bouchalakis 78')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije