Težak udarac za Rijeku: Ristovski odlazi u Sporting
FOTO: HNK Rijeka

Makedonac napušta Rijeku

Težak udarac za Rijeku: Ristovski odlazi u Sporting

S. Mlaćo

HNK Rijeka pred dvomeč sa grčkim Olympijakosom prema svemu sudeći ostat će bez Makedonca Stefana Ristovskog (25) koji će karijeru nastaviti u Sportingu iz Lisabona.

Da, istina je, Ristovski je pred odlaskom, a službeno će biti kada se završi sva dokumentacija", kazao je za hrvatske medije predsjednike Rijeke Damir Mišković.

Ristovski je na Kantridi prvo boravio kao posuđen igrač iz Spezije, a zatim je njegov ugovor i otkupljen. 

"Nije bilo razumijevanja s druge dvije strane. Igrač i njegov zastupnik s jedne te Sporting s druge strane inzistirali su na odlasku odmah. Ponudili smo im čak novčanu odštetu za te dvije utakmice protiv Olympiacosa, ali nisu željeli pristati. Nažalost, nemoćni smo jer ne želimo riskirati da na kraju ode kao slobodan igrač. Hvala mu za sve što je napravio za Rijeku i za sve sjajne igre", dodao je Mišković.

Kao nasljednik Ristovskog spominje se Ivan Tomečak koji trenutno nastupa u Al-Nassru iz Saudijske Arabije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi