Težak žrijeb za Radnik, Slobodu i Široki

Žrijeb Evropske lige

Težak žrijeb za Radnik, Slobodu i Široki

M. Šljivak

Tri bh. tima danas su saznala rivale u prvom pretkolu Evropske lige.

Jedini nositelj od naših klubova bila je ekipa Širokog Brijega. Tim s Pecare je dobio i najlakšeg rivala, a igraće protiv ekipe Birkirkare s Malte. Prvi meč se igra na Pecari, a s obzirom kakve je timove ovaj tim mogao dobiti, Birkirkara je najnezgodniji rival.

Tuzlanska Sloboda za protivnika je dobila izraelski Beitar Jerusalem, te će imati zaista težak zadatak za prolazak dalje. Prvi meč crveno-crni će igrati na domaćem terenu.

Aktuelni osvajač Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine, također je dobio teškog rivala. Oni će u igrati protiv bugarskog tima Beroe Stara Zagora, a u prvom meču će gostovati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice Evropske lige igraju se 30. juna, a revanši su 7. jula.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi