"Teže je zabiti 20 za Atletico nego 24 za Bayern"

Simeone o učinku Mandžukića

"Teže je zabiti 20 za Atletico nego 24 za Bayern"

Trener Atletico Madrida Diego Simeone kazao je zadovoljan igrom Marija Mandžukića za kojega španski mediji često pišu da će na kraju sezone napustiti klub s Vicente Calderona.

"Do februara je postigao 20 golova. Poslije toga se trudio, ali ga nije išlo. Ipak, za trud, želju i zalaganje mu ocjenu 11 od mogućih deset. Davao je sve od sebe i svi ga cijenimo", rekao je Simeone.

Simeone kaže da se Mandžukić ne može porediti s Diegom Costom, prethodnikom u Atleticu.

"Marija moramo hraniti loptama i pomagati mu. U Bayernu je postigao 24 gola, a ovdje 20 do februara. Međutim, u Atleticu je teže zabiti 20 golova nego 24 u Bayernu", rekao je Simeone dodavši:

"Bilo je teško pronaći novog Costu, a za Mandžukića smo se odlučili zbog njegovog karaktera i agresivnosti. Ako sam ga i kritizirao od februara, to je bilo jer nije pružio što sam želio".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti