Thiago Alcantara teže povrijeđen
Foto: EPA

Prve prognoze iz Minhena

Thiago Alcantara teže povrijeđen

Španski vezni fudbaler iz redova Bayern Minhena Thiago Alcantara povrijedio se tokom sinoćnjeg gostovanja njegovog tima kod Anderlechta u okviru Lige prvaka.

Alcantara je iz igre morao da izađe pred sami kraj prvog dijela meča, a u pitanju je povreda mišića. Nakon susreta sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je poručio da je u pitanju teža povreda:

"Thiago pati od ozbiljne povrede mišića i neće na terenu biti nekoliko mjeseci", poručio je Salihamidžić, a ova vijest je razočarala sve navijači minhenskog diva.

Podsjetimo, Alcantara je bio jedan od najboljih igrača Bayerna prošle sezone, a trener Jupp Heynckes već od ranije ima glavobolje zbog povreda Davida Alabe, Thomasa Mullera, Manuela Neuera, Rafinhe, Francka Riberyja i Comana. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Vrijedi dodati da je Bayern sinoć pobijedio na gostovanju Anderlecht sa 2:1 i da još uvijek ima teoretsku šansu kada je u pitanju prvo mjesto u grupi. U posljednjem kolu Bayern mora pobijediti kući PSG sa više od tri  gola razlike što je teško za očekivati. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi