Thiago Silva konačno odlučio pristati da zaigra u Primeri?

Brazilski fudbaler od naredne sezone u Barceloni

Thiago Silva konačno odlučio pristati da zaigra u Primeri?

E. Čaušević

Odbrambeni fudbaler PSG-a, Thiago Silva, na kraju sezone mogao bi napustiti ekipu aktuelnog prvaka Francuske.

Naime, španski mediji danas pišu da bi Thiago Silva svoju karijeru mogao nastaviti u Primeri, te da je napokon spreman da pristane na transfer u Barcelonu.

Poznato je da je Brazilac već nekoliko sezona na meti katalonske ekipe, ali nakon Milana odlučio se za prelazak u PSG. Ipak, čini se kako je došlo vrijeme da se okuša i u ekipi aktuelnog prvaka Evrope.

Kako piše Mundo Deportivo ovaj 31-godišnji fudbaler u Barcelonu bi trebao stići za nešto manje od 30 miliona funti. Silva s PSG-om trenutno ima ugovor do ljeta 2018. godine, te godišnju zaradu od 23 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcu će na kraju sezone najvjerovatnije napustiti Javier Mascherano, Thomas Vermaelen, te se sve više govori i o odlasku Marca Bartre. Kataloncima je potreban štoper koji će igrati u paru s Piqueom, a prva želja je Thiago Silva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi