Thiago Silva meč sa Barcom nije propustio zbog povrede

L'Equipe otkriva pravi razlog

Thiago Silva meč sa Barcom nije propustio zbog povrede

Brazilski stoper i kapiten PSG-a Thiago Silva nije nastupio u pobjedi svog tima nad Barcelonom (4:0).

Kao razlog njegovog odsustva bila je navedena povreda, ali ugledni francuski časopis L'Equipe je otkrio prave razloge zbog kojih sjajni fudbaler nije nastupio na Parku prinčeva.

Thiago Silva je odigrao cijelu utakmicu protiv Lillea 7. februara ali nakon toga nije nastupio protiv Bordeauxa u petak navečer. Brazilski reprezentativac je navodno bio na ljekarskim pregledima gdje je ustanovljeno da je spreman za utakmicu, ali je duel sa Barcelonom propustio zbog toga što se osjećao loše.

Kako je navedeno, Thiago Silva je, iz nekog razloga, danima bio veoma napet i poručio je treneru da psihički nije spreman za utakmicu, pa ga je ovaj poštedio i dao priliku mladom Presnelu Kimpembeu, koji je u potpunosti iskoristio.

Thiago Silva je još ranije pokazao da je možda i previše emotivan za jednog fudbalera-profesionalca, a zbog toga je bio kritikovan za vrijeme Svjetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zanimljivo, Thiago Silva, koji je utakmicu sa Barcelonom posmatrao sa tribina, se pojavio na slavljeničkoj fotografiji Angela Di Marije iz svlačionice PSG-a nakon velike pobjede, a neki špekulišu da Brazilac nije želio igrati jer se već godinama povezuje sa prelaskom na Nou Camp.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi