Thierry Henry: Ronaldo pomaže Messiju da bude bolji
Foto: EPA

Legendarni Francuz nakon El Clasica

Thierry Henry: Ronaldo pomaže Messiju da bude bolji

Thierry Henry smatra da je čovjek odgovoran za Messijevo odlično izdanje na El Clasicu, niko drugi nego Cristiano Ronaldo.

Messi se na sinoćnjem El Clasicu u strijelce upisivao dva puta, te je na taj način pomogao Barceloni da dođe do pobjede nad Real Madridom rezultatom 3:2.

Ova pobjeda Barcelone ponovo je zakomplikovala utrku za prvaka Primere, a legendarni Henry misli da je za Messijevu odličnu partiju odgovoran Ronaldo.

"Lako je reći zašto se ovo večeras dogodilo. Došli su sa planom, i sve su uradili dobro", rekao je Henry.

"Ivan Rakitić je postigao sjajan gol, ali je i Messi želio danas nešto napraviti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Gledao je Ronalda kako postiže svoj 100. gol u Ligi prvaka. Vidio je to i morao je odgovoriti. Rekao sam mnogo puta, Ronaldo pomaže Messiju da bude bolji, a Messi pomaže Ronaldu da bude bolji."

"Ponovo smo to vidjeli, Messi je morao odgovoriti na ono što je Ronaldo učinio ranije ove sedmice", rekao je za kraj legendarni francuski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi