Thierry Henry završio fudbalsku karijeru

Nakon 20 godina profesionalnog fudbala

Thierry Henry završio fudbalsku karijeru

Bivši fudbaler Arsenala i reprezentacije Francuske, Thierry Henry završio je fudbalsku karijeru nakon što je napustio MLS ekipu New York Red Bulls na kraju sezone. 

Francuz se nakon 20 godina odlučio oprostiti, a počet će raditi kao stručni komentator na britanskom Sky Sportu. 

"Nakon 20 godina u fudbalu odlučio sam se oprostiti. Ovo je bilo nevjerovatno putovanje i želim se zahvaliti navijačima, saigračima i svima koji su bili uključeni u rad Monaca, Juventusa, Arsenala, Barcelone i New Yorka. Naravno i reprezentacije Francuske. Oni su moje vrijeme u fudbalu učinili specijalnim," kaže Henry i dodaje: 

"Sada je vrijeme za drugi put u karijeri i sretan sam što se vraćam u London i što ću se pridružiti Sky Sportu. Bilo je prelijepih trenutaka u mojoj karijeri i se je to jedno veliko iskustvo. Nadam se da ste uživali u gledanju kao ja u igranju. Vidimo se na drugoj strani," rekao je Henry. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije