Thohir odlazi, Moratti se vraća u Inter?

Spremaju se promjene

Thohir odlazi, Moratti se vraća u Inter?

Italijanski mediji donose vijest da bi se bivši vlasnik i predsjednik Intera Massimo Moratti veoma brzo mogao vratiti u klub sa Giuseppe Meazze.

Postoji realna šansa da sadašnji predsjednik kluba Eric Thohir proda svojih 31% dionica u Interu upravo Morattiju, koji je spreman ponovo 'zasući rukave' i krenuti u misiju vraćanja Nerrazzura na vrh italijanskog fudbala.

Eric Thohir je 2013. godine kupio Inter upravo od Massima Morattija, ali u posljednje vrijeme je njegova uloga u klubu sve manja, a naspram Suning grupacije izgleda kao manjinski dioničar u klubu.

Javna je tajna da je Thohir odlučio napustiti Inter nakon četiri godine, a navodno bi ova priča mogla dobiti službenu potvrdu već sljedećeg mjeseca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Massimo Moratti je na čelu Intera proveo 18 godina (1995.-2013.), a za to vrijeme je milanski klub osvojio veliki broj trofeja. Najviše će se pamtiti pet uzastopnih titula u Seriji A (2006.-2010.), osvajanje Lige prvaka 2010. godine, Kupa UEFA 1998. godine i "Triplete" u sezoni 2009/10. (Seria A, Liga prvaka, Kup Italije).

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti