Tim Cahill proslavio veliki jubilej
Foto: EPA

100. utakmica za Australiju

Tim Cahill proslavio veliki jubilej

Legendarni australski fudbaler Tim Cahill danas je proslavio veliki jubilej u dresu sa nacionalnim grbom.

Cahill je bio starter na utakmici Kupa Konfederacija koju Australija je Australija igrala protiv Čilea, a time je zabilježio svoj jubilarni 100. nastup za reprezentaciju.

Međutim, Cahill nije rekorder po broju nastupa za Australiju. Više utakmica od njega ima jedino Mark Schwarzer, bivši golman Socceroosa, koji je za Australiju branio na 109 utakmica.

Tim Cahill je za Australiju debitovao 2004. godine i za svoju reprezentaciju je postigao 48 golova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sada već 37-godišnjeg Cahilla sportska javnost najviše pamti po vremenu kada je nastupao za Everton (2004.-2012.), a igrao je još i za Millwall, NY Red Bulls, Shanghai, Hangzhou i Melbourne, čiji je trenutno član.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti