Tim iz Championshipa pozvao Bolta na probu
Foto: EPA

Burton ponudio šansu Jamajčaninu

Tim iz Championshipa pozvao Bolta na probu

M. Šljivak

Najbolji sprinter svih vremena Usain Bolt veliki je zaljubljenik u fudbal.

Najbrži čovjek svih vremena često se nudio ekipama, posebno Manchester Unitedu za kojeg navija, a sada bi konačno mogao dobiti šansu da pokaže šta zna na zelenom terenu.

Ekipa Burtona, koja se takmiči i drugom razredu engleskog fudbala, popularnom Championshipu, ponudila je Jamajčaninu da dođe na probu i da pokaže šta zna s loptom.

"Uvjeren sam da bi ga menadžer rado vidio na probi. Učinio je velike stvari za atletiku i ranije je Adam Gemil, koji je postao sprinter, igrao fudbal u mladosti. Mi smo vrlo zainteresovani za njega i uvjeren sam da će mu menadžer dati šansu za da pokaže šta zna. Za igranje u Championshipu se treba imati određeni talenat, ali nikad se ne zna šta je iza brda", rekao je  Ben Robinson, predsjednik Burtona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Biće zanimljivo vidjeti hoće li Bolt pristati da dođe na probu i ovo je za sada najozbiljnija ponuda koju je dobio. 

Usain Bolt se nedavno oprostio od atletike na Svjetskom prvenstvu u Londonu, a u penziju odlazi kao najbrži čovjek na 100 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi