Tim Mendes protiv tima Raiola
Foto: EPA

Ekipe najboljih menadžera svijeta

Tim Mendes protiv tima Raiola

M. Šljivak

Jorge Mendes i Mino Raiola trenutno su dvojica najpoznatijih i najuticajnijih menadžera u svijetu fudbala.

Obojica rade s najvećim imenima svjetskog fudbala. Veliki broj zaista vrhunskih fudbalera, ponajboljih na svijetu, surađuje s ovim dvojcem, a kada bi osnivali svoje ekipe, one bi bile među najboljima na svijetu.

Za sada, Raiola drži rekord po transferu jednog fudbalera.. Prošle godine je završio transfer Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 105 miliona eura, ali se i Mendes ima čime pohvaliti, jer je radio na transferima Cristiana Ronalda, Angela Di Marije, te u novije vrijeme Bernarda Silve i Edersona u Manchester City.

Kada bismo sastavljali idealnih jedanaest obojice menadžera, lako bismo mogli sastaviti impresivne timove, koji bi bili u samom vrhu bilo koje lige petice. 

Vjerovatno bi se borili i za naslove prvaka, ovako izgleda 11 najboljih obojice menadžera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi