Tino Sven Sušić potpisuje za Inter!

Transfer će iznositi 5 miliona eura

Tino Sven Sušić potpisuje za Inter!

Transfer bh. reprezentativca Tine Svena Sušića u milanski Inter je završena stvar.

Tu vijest danas donose brojni ugledni hrvatski mediji, koji navode da će Hajduk na račun odštete profitirati otprilike pet miliona eura, od čega bi 750 hiljada Splićanima pripalo odmah po potpisu a ostatak u ratama.

Navodno su već dogovoreni svi detalji transfera Sušića u Inter a ugovor bi trebao biti potpisan za nekoliko dana.

Naš reprezentativac će u pratnji svojih zastupnika i roditelja početkom sljedeće sedmice otputovati u Milan i potpisati četverogodišnji ugovor sa trostrukim prvakom Evrope.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sušić neće odmah napustiti Hajduk već će ostati u Splitu do kraja polusezone kao posuđen igrač, nakon čega bi od sljedeće sezone trebao zaigrati u evropskom gigantu.

Posao je sa svojim italijanskim partnerima, navodno, završio Sušićev zastupnik i bivši igrač Hajduka Milan Rapaić, a ključan faktor u cijeloj priči je i novi trener Roberto Mancini koji je našeg fudbalera još prošlog ljeta želio dovesti u Galatasaray.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.