Tite izabrao zanimljiv sastav Brazila
Foto: EPA

Neymar predvodi Karioke

Tite izabrao zanimljiv sastav Brazila

M. Šljivak

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Tite objavio je popis fudbalera za kvalifikacione mečeve za Svjetsko prvenstvo protiv Ekvadora i Kolumbije.

Tite je sa spiska izostavio dosta fudbalera, a posljednji koji je otpao je Douglas Costa iz Juventusa. Postoji ipak mogućnost da ovom timu budu dodani određeni igrači, a selektor Karioka se odlučio za ove fudbalere:

GOLMANI: Alisson (Roma), Cássio (Corinthians), Ederson (Manchester City)

ODBRANA: Daniel Alves (PSG), Fagner (Corinthians), Marcelo (Real Madrid),Filipe Luís (Atlético Madrid) Miranda (Inter), Marquinhos (PSG), Thiago Silva (PSG), Rodrigo Caio (São Paulo)

VEZNI RED: Casemiro (Real Madrid), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Renato Augusto (Beijing Guoan), Fernandinho (Manchester City), Luan (Grêmio), Coutinho (Liverpool), Willian (Chelsea),Giuliano (Zenit)

NAPAD: Neymar (PSG), Gabriel Jesus (Manchester City), Firmino (Liverpool), Taison (Shakhtar)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Brazil je vodeći tim južnoameričkih kvalifikacija sa 33 boda, a sada im slijede dueli protiv Ekvadora (31. august) i Kolumbije (5.septembar).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi