Tite: Mi smo favoriti na Svjetskom prvenstvu
Foto: EPA

Optimizam u Brazilu

Tite: Mi smo favoriti na Svjetskom prvenstvu

Brazilska nogometna reprezentacija u velikom stilu je završila kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo. 

Za razliku od nekih prijašnjih kvalifikacijskih ciklusa, Brazilci su ovoga puta posao odradili s lakoćom i postali su prva selekcija koja je osigurala mjesto u Rusiji. Iz 18 utakmica su osvojili 41 bod. 

Dobre igre razloga za optimizam daju i selektoru Titeu. 

"Mi smo favoriti na Mundijalu. Po prikazanoj igri, rezultatima, načinu na koji smo se kvalificirali mi smo jedan od tih timova", izjavio je Tite, osvrnuvši se potom na konkurente:

"Francuska je vrlo jaka. Pogledajte samo njihov napadački trio s Mbappeom, Lacazetteom, Girezmanomm. Naravno, tu su i svjetski prvaci Nijemci." 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Posljednji put Brazil je titulu prvaka svijeta osvojio 2002. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi