Tite objavio spisak reprezentativaca bez Neymara

Napadač Barce odmara

Tite objavio spisak reprezentativaca bez Neymara

Brazilski selektor Tite objavio je spisak fudbalera koji će konkurisati za predstojeće mečeve protiv Argentine i Australije.

Brazil je već obezbijedio nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji narednog ljeta, pa je najveća zvijezda tima i napadač Barcelone, Neymar, dobila odmor za ove utakmice.

Na spisku se nalaze i povratnici Gabiel Jesus i David Luzi, kao i mnoga nova imena poput golmana Valencije Diega Alvesa.

Brazil će u Melbourneu igrati 9. i 13. juna i to protiv Argentine pa Australije.

Spisak Brazila: 

Golmani: Diego Alves (Valencia), Weverton (Atletico-PR), Ederson (Benfica).

Odbrana: David Luiz (Chelsea), Gil (Shandong Luneng), Jemerson (Monaco), Rodrigo Caio (Sao Paulo), Thiago Silva (PSG), Alex Sandro (Juventus), Fagner (Corinthians), Filipe Luis (Atletico Madrid), Rafinha (Bayern).

Vezni red: Fernandinho (Manchester City), Giuliano (Zenit), Lucas Lima (Santos), Paulinho (Guangzhou Evergrande), Coutinho (Liverpool), Renato Augusto (Beijing Guoan), Rodriginho (Corinthians), Willian (Chelsea).

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Napad: Diego Souza (Sport), Douglas Costa (Bayern Munich), Gabriel Jesus (Manchester City), Taison (Shakhtar).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi