Titula prvaka Španije ponovo u Madridu

Titula prvaka Španije ponovo u Madridu

M. Šljivak

Real iz Madrida novi je šampion Španije. Večerašnjom pobjedom na San Mamesu nad Athletic Bilbaom od 3:0 osvojili su svoju 32. titulu prvaka.

Real iz Madrida novi je šampion Španije. Večerašnjom pobjedom na San Mamesu nad Athletic Bilbaom od 3:0 osvojili su svoju 32. titulu prvaka.

Iako je Real sasvim zasluženo došao do tiule, ekipa Athletica je možda i oštećena na samom početku utakmice kada sudija nije svirao penal za baskijski tim nakon igranja Khedire rukom u šesnaestercu.

Međutim, u 11. minuti sudija je pokazao na bijelu tačku, ali za Kraljeve, Ronaldo je preuzeo odgovornost, no Iraizoz je odbranio njegov udarac.

Ipak, u 16. minuti Real stiže do vodstva. Gonzalo Higuain se sjajno oslobodio svoju čuvara, te je fantastično pogodio za vodstvo svog tima od 1:0.

Samo četiri minute kasnije novi gol. Odigrali su izabranici Jose Mourinha sjajan kontranapad koji je bio kao iz udžbenika, a završio ga je Mesuz Ozil za već tada ubjedljivih 2:0.

Mogla su oba tima do kraja poluvremana stići do gola. Obje ekipe su pogodile prečke, ali promjene rezultata do poluvremena nije bilo.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Kraljevi dolaze do trećeg gola. Xabi Alonso je izveo korner, a Cristiano Ronaldo je najviši u skoku, te je glavom matirao Iraizoza za velikih 3:0.

Athletic je prvu ozbiljniju priliku porpustio u 67. minuti kada nakon šuta De Marcosa prečka ponovo spašava Casillasa. Samo pet minuta ksnije Athletic je ostao sa desetoricom fudbalera na terenu, Javi Martinez je dobio drugi žuti karton, čini se ipak prestrogo zbog igranja rukom, te je morao ranije pod tuš.

Ipak, do kraja susreta nije bilo promjene rezultata, te je Real sasvim zasluženo došao do tri boda i titule prvaka Španije.

U drugom susretu koji je igran u istom terminu Valencija je sa 4:0 savladala Osasunu. Strijelci za Valenciju bili su Aduriz u 77. i 87.minuti, te Jonas iz 83. i 88. minuti.


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.