Tonelli: Nikada neću zaboraviti ovu utakmicu

Junak pobjede protiv Sampdorije

Tonelli: Nikada neću zaboraviti ovu utakmicu

E. Čaušević
Teme:

Fudbaleri Napolija sinoć su na domaćem terenu slavili protiv Sampdorije uz dosta muke sa 2:1 u meču 19. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su bili favoriti u sinoćnjem duelu, ali su do nova tri boda stigli u posljednjim sekundama ove utakmice. Sampdoria je imala predost autogolom Hisayja i činilo se da će nakon skoro 20 godina ponovo slaviti u Napulju.

Ipak, do toga na kraju nije došlo jer su izabranici Maurizija Sarrija stigli do velikog preokreta. Domaći su desetak minuta prije kraja meča izjedničili kada je mrežu svoje nekadašnje ekipe zatresao Manolo Gabbiadini.

U petoj minuti sudijske nadoknade, kada su mnogi bili sigurni da će meč završiti podjelom bodova, na scenu je stupio debitant Lorenzo Tonelli koji je na erupciju oduševljenja domaćih navijača zakucao loptu u mrežu Sampdorije za nova tri boda Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Presretan sam što sam konačno debitovao za Napoli. Imao sam dosta problema sa povredama i fizičkim stanjem, ali konačno sve ide onako kako treba. U trenutku kada sam shvatio da imam priliku da svom timu donesem tri boda jednostavno sam znao da ću pogoditi. Zakucao sam loptu u mrežu i onda je nastalo ludilo na terenu i tribinama. Nikada neću zaboraviti ovaj trenutak", rekao je Tonelli nakon meča. 

Napoli je treći na tabeli Seriji A sa 38 bodova koliko ima i drugoplasirana Roma koja svoj meč 19. kola igra danas. S druge strane, Sampdoria je na 13. mjestu sa 23 osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi