Topnici ponizili Benficu, briljirao sjajni Yaya Sanogo

Emirates Cup

Topnici ponizili Benficu, briljirao sjajni Yaya Sanogo

Drugi meč današnjeg programa na Emirates Cupu u Londonu igrali su Arsenal i Benfica, a sjajnu uvertiru pred novu sezonu imao je londonski klub koji je trijmfovao rezultatom 5:1. 

Meč je obilježio fantastični Yaya Sanogo koji je bio strijelac četiri pogotka. Francuz je Topnike u vodstvo doveo u 25. minutu susreta. Pet minuta prije odlaska na odmor na 2:0 povisio je Campbell.

U posljednjem minutu prvog dijela bilo je 3:0, a u prvom minutu sudijske nadoknade čak 4:0 nakon što je Sanogo kompletirao hat trick.

U četvrtom minutu nastavka Sanogo je postigao i peti gol za Arsenal, da bi pola sata prije kraja čast Benfice spasio Gaitan pogodivši za konačnih 5:1.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.