Topnici sigurni protiv Sunderlanda, Liverpool kiksao

Odigrane tri utakmice devetog kola Premiershipa

Topnici sigurni protiv Sunderlanda, Liverpool kiksao

Četiri utakmice devetog kola engleskog Premiershipa odigrane su danas od 16 sati. Novi poraz upisao je Sunderland, a bodove je odnio londonski Arsenal. 

Gosti iz Londona nakon trijumfa u Briselu protiv Anderlechta u Ligi prvaka gostovali su danas Sunderlandu. Tobdžije su do vodstva došle u 30. minuti susreta, a strijelac je bio Alexis Sanchez. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Arsenal. U drugom poluvrmenu Arsnal dolazi i do drugog gola, a strijelac je Sanchez u 92. minuti.

Southampton je danas na svom terenu dočekao Stoke City našeg Asmira Begovića. Domaći su do vodstva došli u 33. minuti susreta, a strijelac je bio Mane. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za domaće. 

West Bromwich Albion na domaćem terenu nakon remija sa Manchester Unitedom dočekao je Crystal Palace. Gosti su do vodstva došli u 16. minuti susreta, a strijelac je bio Hangeland. Na isteku prvog poluvremena gosti dolaze i do dva gola prednosti, a precizan sa bijele tačke bio je Jedinak u 46. minuti susreta. 

Domaći su se vratili u 51. minuti susreta, a strijelac je bio Anichebe. Berahino je u 94. minuti susreta sa bijele tačke donio bod svojoj ekipi.   

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska, Premiership, 9. kolo

Sunderland - Arsenal 0:2 (Sanchez 30,92)
Liverpool - Hull City 0:0
Southampton - Stoke 1:0 (Mane 33)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.