Topnici za Džeku spremni izdvojiti 14 miliona funti

Arsenal nudi više od Rome

Topnici za Džeku spremni izdvojiti 14 miliona funti

A. Beganović

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko nalazi se na izlaznim vratima Manchester Cityja, a za njegovim uslugama zainteresirani su Roma i Arsenal.

Čelnici Rome već su obavili prvu rundu pregovora sa čelnicima Cityja, no dogovor nije postignut jer Građani za Džeku traže mnogo više novca od 12 miliona funti koliko je rimski klub spreman platiti.

Međutim, Roma neće tek tako odustati, ali prema pisanju otočkih medija veliku konkurenciju dobit će u Arsenalu, koji također želi našeg napadača. Istina, otočki mediji pišu da ni Topnici nisu spremni za Džeku izdvojiti 18 miliona futni, koliko traži City, no njihova ponuda mogla bi iznositi 14 miliona funti što je za City svakako prihvatljivije od 12 miliona, koliko je ponudila Roma.

Da je Džeko na izlaznim vratima može se vidjeti i po aktivnostima Građana u ovom prelaznom roku, odnosno kako javljaju otočki mediji Manuel Pellegrini želi dovesti argentinskog napadača Napolija, Gonzala Higuaina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Menadžer Građana uvjeren je da bi napadački dvojac iz Argentine, Aguero i Higuain, bio strašno oružje u borbi za trofeje i Napoliju je spreman ponuditi 45 miliona funti na ime obeštećenja. Da li će to zadovoljiti predsjednika italijanske ekipe saznat ćemo u narednim danima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.