Torino doveo Srbina koji igra za Brazil
FC Torino

Korak naprijed u karijeri

Torino doveo Srbina koji igra za Brazil

Italijanski prvoligaš Torino potvrdio je na zvaničnim stranicama dovođenje fudbalera Lyanca Vojnovića. 

Bivši omladinski reprezentativac Srbije, koji danas nastupa pod zastavom Brazila, kompletirao je transfer u Torino i u narednim godinama će raditi pod palicom trenera Siniše Mihajlovića. 

Vojnović ima 20 godina, a u Torino dolazi iz brazilskog Sao Pauloa u kojem je i započeo svoju profesionalnu karijeru. 

"Veoma sam sretan što sam u Torinu. Uzbuđen sam i uvjeren da mogu mnogo da uradim. Italija je san svakog mladog brazilskog fudbalera i ponosan sam što me je Torino izabrao", izjavio je Vojnović za zvaničnu klupsku stranicu nakon potpisa ugovora. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za talentovanog Vojnovića još s bili zainteresovani Juventus, Wolfsburg i Atletico Madrid, međutim, kako je rekao, presudilo je to što je Torino bio najuporniji. Svom novom klubu Vojnović će se priključiti na kraju sezone. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi