Torino pregazio Bolognu, Fiorentina i Sassuolo minimalno
Foto: EPA

2. kolo Serije A

Torino pregazio Bolognu, Fiorentina i Sassuolo minimalno

Večerašnjim utakmicama kompletirano je 2. kolo Serije A.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Torino, koji je rezultatom 5:1 deklasirao Bolognu. U pobjedi Bikova posebno se istakao Belotti koji je postigao hat-trick, dok su po jedan gol dodali Martinez i Baselli. Jedini gol za goste postigao je Taider.

Sassuolo je na svom terenu minimalno savladao Pescaru (2:1) a golove su postizali Defrel i Berardi na jednoj, a Manaj na drugoj strani. Uspješna je bila i Fiorentina, koja je također kao domaćin bila bolja od Chieva sa 1:0. Jedini gol na utakmici viđen je u 28. minuti a postigao ga je Sanchez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sigurni domaćini bili su Sampdoria i Udinese, koji su slavili protiv Atalante (2:1), odnosno Empolija (2:0). Reprezentativac BiH Ervin Zukanović je u porazu Atalante od bivšeg kluba odigrao svih 90 minuta.

Jedini uspješan gost bila je Genoa, koja je na gostovanju kod Crotonea slavila sa 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi