Torino se provukao protiv Splita, HJK izbacio Rapid
Foto: EPA

Evropska liga

Torino se provukao protiv Splita, HJK izbacio Rapid

E. Škorić

Švicarski klubovi Zurich i Young Boys, zatim Sparta Prag, Torino i HJK Helsinki naći će se u sutrašnjem žrijebu grupa Evropske lige.

Finski HJK je neočekivano izbacio austrijski Rapid. Finci su kući slavili s 2:1, dok je u Beču rezultat glasio 3:3. Schaub je u 10. i 13. minuti pogodio za 2:0 vodstvo Rapida i činilo se kako domaćin neće imati problema.

Međutim, Kandji već u 15. minuti smanjuje na 2:2, a onda Alho u 77. zabija za 2:2 i tu je bilo jasno da će Rapid teško postići još dva gola. Gosti su u samoj završnici zabili i treći gol, Rapid je izjednačio, no to nije bilo dovoljno.

Praška Sparta je pred svojim navijačima nadigrala holandski Zwolle 3:1 i prošla dalje s ukupnih 4:2. Krejci, Dockal i Brabec su tresli mrežu nemoćnih gostiju, koji su preko Nijlanda u 82. postigli utješni gol.

Split je remizirao prije sedam dana sa slavnim Torinom, ai nije uspio prirediti senzaciju u Italiji. Gol El Kaddourija iz 22. minute s bijele tačke presudio je hrvatskom predstavniku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dalje, u grupnu fazu Evropske lige, prošli su još švicarski klubovi Zurich i Young Boys.

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Debrečen - Young Boys 0:0
Rapid Beč - HJK 3:3 (Schaub 10, 13, Wydra 94/ Kandji 15, Alho 76, Savage 88 - penal)
Sparta - Zwolle 3:1 (Krejci 10, Dockal 44, Brabec 62, Nijalnd 82 - penal)
St. Etienne - Karabukspor 1:0 (Monnet-Paquet 13)
Torino - Split 1:0 (El Kaddouri 22 - penal)
Zurich - Trnava 1:0 (Chikhaoui 48)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.