Torres: Jednog dana, osvojićemo i mi Ligu prvaka

Napadač Atletica veoma emotivno

Torres: Jednog dana, osvojićemo i mi Ligu prvaka

D. Vejo

Atletico Madrid elimisan je u polufinalu Lige prvaka od gradskog rivala Reala, ali snovi o finalu najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi i dalje traju.

Ne odustaju Jorgandžije od svoje namjere da uz predanost, borbu, želju, trud i rad podignu pehar namijenjen najboljoj ekipi u Evropi.

Madriđani i dalje vjeruju da nakon svake kiše, dođe duga.

"Moramo da budemo zadovoljni, prije svega zbog posvećenosti igrača i truda uloženog do sada. Pokazali smo kvalitet, pobjedili smo, znamo igrati fudbal. Želimo ponovo igrati finale Lige prvaka i radujemo se tim danima", izjavio je napadač Atletica, Fernando Torres.

Vicente Calderon sinoć je zauvijek ugasio svoje reflektore, što je veoma emotivno palo jednom od najiskusnijih članova crveno-bijele posade Diega Simeonea.

"Prvi meč je bio presudan. Primili smo tri gola, nismo mogli uspostaviti naš prepoznatljiv stil igre. Okrećemo se budućnosti. Igraćemo na novom stadionu i smatram da je to početak novog poglavlja", dodaje iskusni centarfor.

Evidentno je da je popularni El Cholo od Atletica napravio spoj mladosti i iskustva koji djeluje toliko kompaktno kako u pobjedi tako i u porazu. Jorgandžije se vode onom, ako si oboren, ustani, ako si pobjeđen, ponovo kreni u bitku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi