Torres junak Chelseaja: Plavci savladali Građane

Pobjeda Chelsea

Torres junak Chelseaja: Plavci savladali Građane

M. Šljivak

Fudbaleri Chelseaja savladali su večeras u velikom derbiju na Stamford Bridgeu ekipu Manchester Cityja sa 2:1.

Tim Jose Mourinha je mnogo svježije i bolje izgledao od Građana u prvom poluvremenu. Već u četvrtoj minuti imaju veliku priliki preko Garyja Cahilla, ali je štoper Plavaca šutirao preko gola iz dobre situacije.

Nakon pokušaja Torresa glavom iz sedme minute igra se umiruje, te se do 30. minute ništa naročito nije dešavalo. A onda je na scenu stupio Fernando Torres. Prvo je u 30. minuti promašio veliku priliku. Izašao je sam pred Harta, ali je šutirao preko gola, no iskupio se tri minute kasnije.

Sjajno je Torres u 33. minuti prošao po desnoj strani, nesebično je poslužio Andre Schurrlea, koji sa nekoliko metara bez problema pogađa mrežu Harta za vodstvo Chelseaja od 1:0.

Samo četiri minute kasnije ponovo je Torres u prilici. Odličan šut je zaustavila prečku, da bi prvo ozbiljniju priliku City imao u 39.minut, ali je Cech bez problema odbranio udarac Aguera, pa se na odmor otišlo vodstvo Plavaca od 1:0.

Otvaranje drugog poluvremena pripalo je Cityju. Već u 49. minuti Sergio Aguero je sjajnim golom pogodio za poravnanje rezultata na 1:1.

Imala su oba tima nekoliko dobrih pokušaja prema protivničkom golu, a u 90. minuti Chelsea je stigao do pobjede. Veliku grešku Nastasića i Harta iskoristio je Fernando Torres, koji je pogodio za 2:1, što je bio konačan rezultat susreta.

Edin Džeko nije igrao za City u ovom susretu.


Chelsea vs Manchester City 1:0 Schurrle by footballdaily1

Potražite više informacija na temu Premier league:


Chelsea 1-1 Manchester City (Goal Sergio Agüero) by all-goals


Chelsea vs Manchester City 2:1 Torres by footballdaily1

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.