Tottenham bolji nego ikad: Velika pobjeda na Etihadu

Tottenham pobijedio City

Tottenham bolji nego ikad: Velika pobjeda na Etihadu

M. Šljivak

Fudbaleri Tottenhama savladali su Manchester City (2:1) u derbiju 26. kola engleske Premier lige.

Prvo poluvrijeme donosi mnogo bolju igru Tottenhama. Imao je tim Mauricija Pochettina bolje šanse, više loptu u svom posjedu, ali do gola ipak nisu mogli.

S druge strane i City je imao nekoliko pokušaja, ali sve je završilo na tome i na odmor se otišlo s nepopularnih (0:0).

City je drugo poluvrijeme počeo prilikom Aguera, ali su u 53. minuti morali po loptu u mrežu. Dosuđen je penal, a Harry Kane pogađa za prednost Suprsa od 1:0.

Imao je City potom veliku šansu. Toure je pogodio prečku, da bi u 74. minuti stigli do izjednačenja. Zlatna rezerva Kelechi Iheanacho pogodo je za 1:1.

Ipak, u 83. minuti Tottenham stiže do pobjede. Eriksen je pogodio za pobjedu Spursa od 2:1 i ovaj tim je legitiman kandidat za naslov prvaka.

Premier liga, 26. kolo:

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City - Tottenham 1:2 ( Iheanacho 74' / Kane 53'p, Eriksen 83')





 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi