Tottenham će Alderweireldu ponuditi novi ugovor

Žele ga zadržati

Tottenham će Alderweireldu ponuditi novi ugovor

Čelnici Tottenhama uskoro će sjesti sa defanzivcem Tobyjem Alderweireldom kako bi razgovarali o novom ugovoru.

Kako prenosi engleski Daily Mirror, Tottenham namjerava ponuditi novi ugovor svom defanzivcu kako bi ga zadržali na White Hart Line stadionu i kako bi se spasili od interesa Intera.

Belgijanac navodno u Tottenhamu ima ugovor od 50.000 funti sedmično i želi zarađivati baš kao i Harry Kane i Hugo Lloris, odnosno duplo više novca. Tottenham mu to navodno nije spreman ponuditi, ali će razgovarati kako bi se ta cifra smanjila.

Podsjetimo da je ovaj fudbaler u Tottenham stigao na ljeto 2015. godine iz Atletico Madrida za 13,6 miliona funti, a prošle sezone je odigrao 30 mečeva te je postigao jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi