Tottenham će domaće mečeve Lige prvaka igrati na Wembleyu

Željeli su veći stadion

Tottenham će domaće mečeve Lige prvaka igrati na Wembleyu

Tottenham je dogovorio sve uslove i sljedeće sezone će igrati domaće mečeve Lige šampiona na Wembleyu.

Razlog ovakvog poteza je taj da Tottenhmam ima previše zahtjeva za sezonske ulaznice i klub će na ovaj način moći priuštiti svim navijačima gledanje mečeva Lige šampiona uživo.

"Lista naših navijača koji čekaju sezonsku kartu je preko 50.000. Ovo je sjajna prilika za nas da omogućimo svim našim navijačima da gledaju mečeve Lige šampiona uživo", rekao je predsjednik Tottenhama Daniel Levy.

Tottenham je prošle sezone završio na trećem mjestu Premiershipa i naredne godine će igrati barem tri domaća meča u grupnoj fazi najjelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oni trenutno grade novi stadion vrijedan 400 miliona funti koji će se nalaziti odmah pored White Hart Lanea.

Podsjetimo da je ekipa Arsenala već igrala domaće mečeve Lige šampiona na Wembleyu i to u sezonama 1998/99 i 99/00.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi