Tottenham i Chelsea u finalu

Capital One Cup

Tottenham i Chelsea u finalu

E. Škorić

Nogometaši Tottenhama igrat će finale Capital One Cupa protiv Chelseaja na slavnom londonskom Wembleyju.

Tottenham je u prvom susretu na svom White Hart Laneu slavio protiv engleskog drugoligaša s minimalnih 1:0, pa je večerašnji remi (2:2) bio dovoljan za plasma u finale.

Nakon nešto manje od pola sata igre Spursi su poveli pogotkoma sjajnog Danca Christiana Eriksena i taj  gol je vjerovatno presudio pobjednika u ovom dvomeču.

Uspio je Sheffield da izjednači preko Adamsa u 77. minuti, a ovaj igrač je u igru ušao samo četiri minuta ranije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pokušavali su domaći da zabiju još jedan pogodak i uspjeli su samo tri minute kasnije, a strijelac je opet bio Adams. Možda bi ovaj igrač bio i junak, da Eriksen nije u 88. postigao još jedan gol i Spurse odveo dalje.

Capital One Cup, polufinale, uzvrat:
Sheffield - Tottenham 2:2 (Adams 77, 80/ Eriksen 28, 88)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.