Tottenham ne želi pustiti Kanea u Real Madrid

Kane poručio da napušta klub

Tottenham ne želi pustiti Kanea u Real Madrid

Piše: E. Čaušević
Engleski napadač Harry Kane već nekoliko sezona igra u sjajnoj formi, ali na iznenađenje mnogih još uvijek se nije odlučio da transfer u neki veći klub.

Ljetos se vjerovalo da bi Kane mogao napustiti Tottenham, no sjajni engleski napadač je poručio da još uvijek nije vrijeme da mijenja sredinu. No, prethodnih sedmica pojavile su se špekulacije da je Real Madrid opasno zainteresovan za usluge napadača Tottenhama.

Iako je londonski klub poručio da Kane nije na prodaju čini se da ovaj napadač ne može tek tako da propusti ovu šansu. Španski mediji prenijeli su danas da je Kane razgovarao sa čelnicima Tottenhama, te da im je poručio da na kraju ove sezone napušta ovaj klub. No, iz kluba su odgovorili da neće tek tako odlučiti da prodaju svoju najveću zvijezdu.

Ovaj 24-godišnji napadač je u 2017. godini odigrao 40 utakmica i postigao je čak 45 golova. Kane ima bolju statistiku od Ronalda s kojim bi naredne sezone, prema svemu sudeći, mogao dijeliti svlačionicu na Santiago Bernabeu. Cijena još uvijek nije poznata, no sigurno je da ako dođe do transfera Real minimalno platiti 120 miliona funti.


Engleska liga