Tottenham razbio Kraljeve i osigurao mjesto u nokaut fazi
Foto: EPA

Dortmund ponovo kiksao

Tottenham razbio Kraljeve i osigurao mjesto u nokaut fazi

E. Čaušević

Fudbaleri Tottenhama razbili su večeras na Wembleyju ekipu Real Madrida sa 3:1 u okviru 4. kola grupne faze Lige prvaka.

Tottenham je odlično počeo utakmicu i odmah je izvršio pristisak na defanzivnu liniju Reala, domaći su imali dobre šanse preko Kanea i Allija, ali Real je uspio da se spasi na otvaranju meča. No, dobru igru Tottenham je krunisao u 27. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Alli. Međutim, jasno je da je Trippier prije toga bio u ofsajdu što sudije nisu vidjele.

Real Madrid je nakon toga zaigrao dosta bolje imao nekoliko dobrih prilika, no na pauzu se otišlo kod rezultata 1:0 za domaće. Tottenham je u drugom dijelu čuvao prednost, te je svoju šansu čekao iz kontri. Domaći su to dočekali u 56. minuti kada je Alli svojim drugim golom pogodio za 2:0.

U ovoj utakmici sve je bilo riješeno desetak minuta kasnije. Tottenham je ponovo odigrao sjajnu kontru, Kane je uposlio Eriksena koji je rutinski poslao loptu iza leđa Casille za 3:0. Kraljevski klub je uspio ublažiti poraz golom Ronalda u 80. minuti za konačnih 3:1.

Novim porazom Real Madrida potvrdilo se da nešto ne štima u redovima aktuelnog prvaka Evrope. Da li se Zidaneu trese stolica, te da li Florentino Perez misli da je vrijeme za promjene saznat ćemo u narednim danima.

U istoj grupi sastali su se Borussia Dortmund i APOEL. Njemačkom timu bila je prijeko potrebna pobjeda da se približi drugom mjestu, no ponovo su razočarali svoje navijače. Dortmund je poveo sa 1:0 golom Guerreira, ali konačnih 1:1 postavio je Pote.

Nakon četiri odigrana kola Tottenham je prvi sa deset bodova i već je mislima u nokaut fazi, dok je Real drugi sa tri boda manje. Čudo za plasman dalje čeka Dortmund koji ima dva boda koliko ima i fenjeraš APOEL.

Liga prvaka, 4. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tottenham - Real Madrid 3:1

B. Dortmund - APOEL 1:1

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi