Tottenham spremio 50 miliona funti za dva pojačanja
Foto: EPA

Davinson Sanchez i Cheikh Diop na meti Pijetlova

Tottenham spremio 50 miliona funti za dva pojačanja

Tottenham je u dosadašnjem toku prelaznog roka "mirovao", ali to bi se ubrzo moglo promijeniti s obzirom da je trener londonske ekipe, Mauricio Pochettino izuzetno zainteresovan za dva mlada fudbalera.

Riječ je o defanzivcu Ajaxa Davinsonu Sanchezu i veznjaku Celte Pape Cheikh Diopu, a Tottenham bi za ovu dvojicu talentovanih fudbalera mogao izdvojiti i do 50 miliona funti.

Prva Pochettinova želja je jedan od najboljih igrača Ajaxa prošle sezone, 21-jednogodišnji Davinson Sanchez. Ovaj kolumbijski defanzivac se posebno istakao svojim igrama u prošlosezonskom izdanju Lige Evrope, a u finalu protiv Manchester Uniteda je bio zaista briljantan. Sanchezov transfer bi čelnike Tottenhama mogao koštati oko 35 miliona funti, dok bi nešto jeftinije mogli proći kada je u pitanju Pape Cheikh Diop, 20-godišnji veznjak Celte. Pretpostavlja se da je Tottenham spreman izdvojiti 15 miliona funti za usluge mladog reprezentativca Španije, kojeg mediji u ovoj zemlji smatraju jednim od najtalentovanijih fudbalera u La Ligi.

Sigurno je da bi ova dva mlada fudbalera predstavljala velika pojačanja za Tottenham, a da li će Pochettino zaista uspjeti realizovati njihove transfere prije završetka prelaznog roka ostaje da se vidi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi