Tottenham spremio prvo pojačanje: Stiže Sanchez
Foto: EPA

Postignut dogovor s mladim fudbalerom Ajaxa

Tottenham spremio prvo pojačanje: Stiže Sanchez

Navijači Tottenhama još uvijek čekaju prvo ovosezonsko pojačanje svog kluba, a čini se da je sada njihovom čekanju došao kraj, jer bi se ekipi uskoro trebao pridružiti mladi defanzivac Ajaxa, Davinson Sanchez.

Britanski mediji prenose da je Tottenham postigao dogovor sa Sanchezom, ali i s Ajaxom, te da je spreman slavnom holandskom klubu, za 21-godišnjeg Kolumbijca, platiti 28 miliona funti unaprijed, dok bi, zavisno od Sanchezovih partija, Ajax mogao dobiti i dodatnih 14 miliona funti bonusa.

Čelni čovjek Tottenhama, Daniel Levy, je prošle sedmice u razgovorima s Ajaxom uspio dogovoriti Sanchezov transfer, iako je Ajax prethodno pokušao zadržati talentovanog defanzica u klub ponudivši mu sedmičnu platu od 60.000 funti sedmično.

Davinson Sanchez je proglašen igračem godine Ajaxa za svoje izvedbe u prošloj sezoni, a za njegove usluge su, navodno, zainteresovani i Real Madrid i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi