Tottenham želi dovesti Alexa Songa
Foto:EPA

Bivši igrač Arsenala stiže na White Hart Lane.

Tottenham želi dovesti Alexa Songa

S. Bošković

Tottenham Hotspur zainteresiran je za potpisivanje bivšeg igrača Arsenala, Alexa Songa.

Britanski mediji prenose da se Mauricio Pochettino interesira za igrača Barcelone jer u njemu vidi kvalitetu koja će poboljšati vezni red njegovog tima. On nije u planu katalonskog tima, a prošle sezonu proveo je na posudbi u ekipi West Hama.

Čekićari su ranije ovog ljeta željeli da dovedu kamerunskog internacionalca, no taj pokušaj završio je neuspješno, a Song je nakon toga uveliko povezivan s Everton.

Ukoliko bi Song stigao na White Hart Lane, navijači Arsenala bi mu to mogli zamjeriti s obzirom na veliko rivalstvo ova dva kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Song je karijeru počeo u Francuskoj, igrajući za Bastiju. Nakon toga prelazi u Arsenal, gdje pruža najbolje partije u karijeri. Ipak, 2012. prešao je u Barcelonu gdje se nije nametnuo, te je bio van prvog plana. Prošle sezone u ekipi West Hama nastupio je u 28 ligaških utakmica.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.